Főoldal Iskoláknak
Iskoláknak

Programlehetőségek iskolás csoportok számára

 

 

A Vésztő- Mágor Történelmi Emlékhely Múzeum előzetes egyeztetés alapján tárlatvezetéssel és tematikus múzeumpedagógiai foglalkozással várja látogatóit. A tárlatvezetés és a múzeumpedagógiai foglalkozások 45-60 percesek. A foglalkozások/tárlatvezetések maximális létszáma 25 fő/alkalom. A foglalkozások külön- külön és együtt is igénybe vehetőek.

 

Múzeumpedagógiai kínálatunkkal lehetőséget szeretnénk biztosítani a diákoknak az önfeledt, élvezetes múzeumlátogatásra és a kötetlenebb tanulásra. A kiállításaink olyan nevelési- és oktatási értéket képviselnek, amelyek kiegészítik és elmélyítik az iskolában kapott ismereteket.

 

Múzeumpedagógiai program

Történelem


"Legyél te is régész!" címmel

Alsó tagozat számára 1-4. osztály


Játékos ismerkedés a régész munkájával, kihasználva az emlékhely adottságait. Az ásatási szelvényen keresztül megismerhetik a feltárás folyamatát. Rögzítő feladatok, játékok és interaktív foglalkozás keretében "rézkori sír feltárása".


"Mit rejt a Mágori domb?" címmel

5-6. osztály számára


Történelmi tanulmányaikhoz és életkori sajátosságaikhoz igazított múzeumi foglalkozás, melyen keresztül betekintést nyerhetnek az itt élt népcsoportok mindennapi életébe. A foglalkozás zárásaként összegző feladatok megoldása.


 

"Újkőkortól a török hódoltság koráig" címmel

7-8. osztály számára


Tárlatvezetésre épített múzeumpedagógiai foglalkozást követően tapasztalatszerzés útján ismerkednek meg a múzeum anyagával.Tanösvénytúra


A Körös- Maros Nemzeti Park része a Mágor- pusztai tanösvény, mely az emlékhely területén található. Környezet és természetismeret órák kiegészítéséhez ajánljuk a tanösvénytúrát, amelynek keretében öt állomáson keresztül megismerkedhetnek a tanulók a Kis- Sárrét védett növény- illetve állatvilágával. Betekintést nyerhetnek egy letűnt ősi foglalkozás a pákászat, valamint az őshonos állattartás rejtelmeibe.

Életkori sajátosságaikhoz igazított túráink alkalmával a szerzett ismereteket összegző feladatlap  és a természetkedvelő Aladár segítségével rögzítjük. 

Sütési- főzési lehetőség is van, melyhez szükséges felszerelést is tudunk biztosítani.

Egyedi igényekre nyitottak vagyunk. Ötleteivel, kérdéseivel kérjük keresse munkatársainkat!
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel.: 06/66/477/148

iskoláknak | oktatás