Főoldal Hagyományőrző egyesületek és kézművesek
Hagyományőrző egyesületek és kézművesek
Tartalomjegyzék
Hagyományőrző egyesületek és kézművesek
Molnár Anikó: bútor, kerámia és üvegfestő
Csingrádi csapat- Vésztő
Minden oldal

 

Körös-Sárréti Hagyományőrző

Íjász Egyesület

/Szeghalmi kistérség/

 

A megalakulás

2006-ban megalakult a Körös-Sárréti Hagyományőrző Íjász Egyesület. Leader+ pályázatunkkal íjász felszereléseket: összesen 18 darab íjat – kicsiknek és nagyoknak, olimpikonoknak és kedvtelőknek, vadászoknak és célba lövőknek, minden íjásznak és íjászat iránt érdeklődőnek beszereztünk egyet-egyet!

Így lehetőséget teremtünk az itt élőknek és  idelátogatóknak az íjászat megismerésére, és hagyományaink elsajátítására.

Elsődleges és legfontosabb célunk, korunk ifjúságának egy más lehetőséget adni a szabadidő hasznos eltöltésére, egy olyan „kaland” lehetőségét megteremteni, mely közelebb áll az évezredes magyar hagyományokhoz, és ezáltal közelebb hozza a „múltbéli valóságot” – történelmünk szeretetét.

A lehetőség mindenki előtt nyitott. Rendszeres edzéseket tartunk Szeghalmon, melyekre nagyon sok szeretettel várunk minden odalátogatót.

 

Céljaink

Működésünk céljaihoz tartozik a helyi íjászélet megszervezése és fellendítése, az íjászat, mint szellemi-fizikai kikapcsolódásra alkalmas (családi) szabadidősport helyszínének, eszközeinek valamint a foglalkozások levezetésének biztosítása.

Továbbá fontosnak tartjuk az íjászat hagyományaival, történelmével kapcsolatos ismeretek terjesztését, a versenyíjászat szakmai feltételeinek biztosítását, eredményes versenyzők nevelését és nem utolsó sorban az együttműködést azon magyar, külföldi és nemzetközi szervezetekkel, akik a fenti célokkal egyetértenek.

Az íjászat is - mint nagyon sok sporttevékenység – nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a betegség-megelőzéshez. Emellett egyesületünk ezen ősi hagyományokhoz kapcsolódó sokrétű ismeretek felelevenítésével, terjesztésével és megőrzésével nevelési, oktatási célokat is megvalósít. A természetben eltöltött szabadidő mindannyiunk számára sok szempontból kedvező és hasznos, melyhez lehetőséget biztosít szervezetünk.


Íjászpályánk

Pályánk:

Régi fiúkollégium, 5520 Szeghalom, Ady 2-4.

Elérhetőségeink:

Cím: 5520, Szeghalom, Hunyadi 54.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Tel.: Papp Viktor : 20/264-9409 Potecz Attila : 70/474-3105

Web: www.korossarretiijaszok.gportal.hu

Képek az egyesület életéből

Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely

Böszörményi Csergetés

Nyílzápor 2010

Kurultaj 2010

Élő történelemóra